La Grotta: Comói-tó villái és Milánó 4 nap/3 éj **** | Olaszország | Észak-Olasz városok | Milánó | Omis,Plitvice, Advent Zágráb, Szilveszter Horvátország, Karnevál Rijeka, csoportos magyar nyelvű utazás | Foglalja le utazását most! - Buszos utazás, egyéni és repülős utak
 
La Grotta Utazási Iroda
Olaszország / Észak-Olasz városok / Milánó
Comói-tó villái és Milánó 4 nap/3 éj ****
 
Ország: Olaszország
Régió: Észak-Olasz városok
Város: Milánó
Kategória: hotel 4*
Út típus: Körutazás
Utazás: autóbusszal
Április
83 790
Ft/fő/3 éj ártól
Július
83 790
Ft/fő/3 éj ártól
La Grotta
Nyomtatás   Továbbítás
Rövid ismertető:
A lélegzetelállító Comói-tó hajókázásra csábít. A tó és környéke a magas, festői hegyek között, a parton pálmafák árnyékában megbújó gyönyörű, fényűző villák mesevilágba repítenek. Nem csoda, hogy George Clooney és sok más híresség is rajong érte.  A közeli Milánó magában rejti a kultúra és a divat ihlette képet, Bergamo és a Villa Litta pedig ódon hangulatával gyönyörködtet.
Itt biztosan megtalálja mindazt, ami kívül-belül felfrissít, és ne felejtse: Az ördög nem csak Prada-t visel!


Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó).

Figyelem! Repülős csatlakozási lehetőség! A feltüntetett részvételi dijhoz az aktuális repülőjegy ára és a transzfer költsége hozzáadódik.
Tervezett menetrend:
Budapest-Milánó: indulás Budapestről reggel 06.10.
Milánó -Budapest: indulás Milánóból 22.20.


Szállás: 3 éjszaka 4*-os szállodában Milánó környékén ( La Grotta vélemény 3+)
Ellátás (krt): kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió
Fel- és leszállási lehetőség: Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

További vidéki felszállási lehetőségek felár ellenében:
Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Gyöngyös: 9.900,-Ft/fő oda-vissza


Időpontok:
4 nap/3 éj
2019.04.28-05.01. (vasárnap-szerda)  Fix indulás  ÜNNEPI HÉTVÉGE
2019.07.04-07.07.
(csütörtök-vasárnap)Program:

KEDVCSINÁLÓ VIDEÓK: 
Comó/ Villa del Balbinello: ITT!
Milánó: ITT!

1. nap: Budapest-Brescia-Milánó

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid megállókkal,  Rövid városnézés Brescia városábn, mely az UNESCO világörökség része, ahol Olaszország legnagyobb kastélya, mint egy sólyom magasodik a város fölé. Érkezés a Milánóban levő szálláshelyünkre az esti órákban.

2. nap: Bergamo- Villa Visconti- Milánó
A mai nap programkínálata gazdag, csak győzzünk válogatni!
Bergamo-val kezdjük a napot. Séta a hangulatos óvárosban, ahova siklóval jutunk fel. Főtere a középkori városházával, a Dóm, az ódon utcák, kávézók, és apró üzletek csábítják az ide látogatókat. Elutazunk Milánó irányába, de útközben megállunk a Villa Visconti grandiózus épületénél (csak a júliusi időpontnál), melynek látogatása rendkívüli élménynek ígérkezik. A csodás parkban számos műalkotást találunk, egyedülálló a vízesések és szökőkutak játéka, mely remekül szórakoztatja az idelátogatókat. A látványtól elvarázsolva folytatjuk utunkat a divat fővárosába, Milánó-baItt megnézzük többek között a Sforza kastélyt, a Dóm teret, a dóm felemelő gótikus remekművével együtt, és a világhírű operaház épületét. A közelben található Galleria Vittorio Emanuele II. passzázs varázslatos hangulatával, és szinvonalas üzletek kavalkádjával vár minket. Napunkat, amennyiben időnk engedi, egyéni programként, sétánkkal koronázzuk a csatornával szegélyezett, kissé bohém, élettel teli Naviglia városrészben. Rövid szabadidő, majd visszautazunk a szállodába a késő esti órákban.  

3.nap: Comó-i tó villái hajókázással
Fakultatív kirándulásunkat a tó egyik lábánál fekvő, hangulatos Como városában kezdük, majd hajókázunk, és az egyik legszebb tóparti épületet a Villa del Balbinello-t látogatjuk meg. A kivételes szépségű villa adott otthont a Csillagok Háborúja, és a Casino Royal forgatásához. A gyönyörű épület az emelkedős séta helyett, kellemes vizi taxival is megközelíthető, és látogatható. Tovább hajózunk a tó három ágának festői találkozásánál fekvő gyöngyszeméhez, Bellagio-ba. Sétálunk az elragadó parti sétányon, majd szabadidőben, egyénileg lehetőség van az elegáns Villa Melzi kertjében gyönyörködni. Varenna-ba folytatjuk utunkat. Séta a Castello di Vezio palotájához, ahol a könyék elragadó panorámájában gyönyörködünk, és a helyi szellemek időtlenül, türelmesen, lenyűgöző környezetben várnak minket. Bellaggioból visszautazunk szálláshelyünkre. (Ár hajójeggyel: 55 Eur/fő)

4. nap: Garda tó/Peschiara del Garda- Budapest 
Hazaindulunk, útközben pihenőt tartunk a Garda tónál fekvő Peschiera del Garda csatornák által szabdalt festői kisvárosában, ahol teszünk egy rövid sétát, ahol kedvükre elfogyaszthatnak egy frissítőt, egy jó olasz kávét.  Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Figyelem! Repülős csatlakozási lehetőség! A feltüntetett részvételi dijhoz az aktuális repülőjegy ára és a transzfer költsége hozzáadódik.
Tervezett menetrend:
Budapest-Milánó: indulás Budapestről reggel 06.10.
Milánó -Budapest: indulás Milánóból 22.20.

COMÓI- TÓ VILLÁI ÉS MILÁNÓ 2019
   az ördög nemcsak Prada-t visel
4 nap/3 éj

Időpontok Előfoglalási árak
01.16-ig
Részvételi díj
Ft/fő
2019.04.28-05.01.
ÜNNEPI HOSSZÚ HÉTVÉGE
61 500
69 900
2019.07.04-07. 61 500 69 900
Zárt csoportra vonatkozó ajánlatokat kérje irodánktól!
                                                        
Felárak:
EGYÁGYAS FELÁR NÉLKÜL FOGLALHATÓ

két,-háromágyas szobában garantált társítással, indulást megelőző 20 napig!

Egyágyas felár (társítás nélkül): 19.900 Ft/fő/ turnus
Vacsora felár: 23 900 Ft/fő/ turnus
Üdülőhelyi díj: 2 EUR/fő/éj 

Kedvezmények:

3.ágyon 12 évig: -10% az alapárból

Felárak és belépők:
Fakultatív program (min. létszám 25 fő):

- Comói-tó hajókázással: 55 EUR/fő hajójeggyel

Belépők összesen kb.:  40 EUR/fő
- Milánó/ Dóm: kb. 4 EUR/fő
- Villa Visconti Litta: kb. 14 EUR/fő
-
Bergamo/sikló: kb. 4 EUR/fő
-
Bergamo/ Harangtorony lift: kb. 3 EUR/fő
- Bergamo/ Dóm: ingyenes
- Lenno/ Villa del Balbianello-kert: kb. 10 EUR/fő 
- Vizitaxi választható igény szerint a Villa Balbinello bejáratához: kb. 6  EUR/fő (létszámfüggő) 
- Bellagio/ Villa Melzi: kb. 6 EUR/fő
- Varenna/ Castello di Vezio: kb. 4 EUR/fő + minibusz szervíz 5 EUR/fő

Audio-guide: kb. 1,5- 2,5 EUR/fő/nap


Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.
A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (570/Ft/fő/nap), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat (1,5-2 EUR/fő/nap).

Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Külön fizetendő: 12 év felett foglalási díj 1 500 Ft/fő. Storno biztosítás 1,3%.
ÁLLAMFORMA: köztársaság
FŐVÁROSA: Róma
HIVATALOS NYELV: olasz
HIVATALOS PÉNZNEM: euro (1 EUR=100 Cent); hitelkártya széles körben elfogadott
BUDAPESTTŐL AUTÓVAL: kb. 1200 km.
IDŐELTOLÓDÁS: nincs
ÉGHAJLAT: kontinentális és mediterrán éghajlat. Igazi mediterrán éghajlat csak délen van: a nyár igen meleg és száraz, a tél enyhe, a csapadék rendszertelen, hó csak ritkán hull. Az Alpok vidéke télen-nyáron alacsony hőmérsékletű, bőséges a csapadék. Az Appeninek belső, magasabb vidékeinek éghajlata jellemzően hegyvidéki, nagyon hideg a tél. A Pó-síkságon kontinentális idő uralkodik, a tél hideg és ködös, a nyár fullasztóan meleg, párás, a csapadék eloszlása egyenletes. A Liguri- és a Tirrén-tenger partján enyhe az éghajlat a hegyek miatt.
KÖZLEKEDÉS és AUTÓPÁLYA DÍJAK: A megengedett sebesség autópályákon 130 km/h, az országúton 90 km/h, lakott területen 50 km/h. Olaszországban az autópályák használatáért díjat kell fizetni. A fizetendő díj függ az autópályán megtett szakasz hosszától, melyet az autópályán, a kijáratnál kell fizetni. A biztonsági öv, a gyerekülés és a fényvisszavero mellény használata kötelező. Egyre több városban és üdülőhelyeken, turista központokban "parkolási zónákat" alakítottak ki. A parkolási díj meg nem fizetését vagy a megengedett parkolási idő túllépését büntetik, előfordulhat a gépkocsi elszállíttatása is. Ha a gépkocsit már elszállították, erről az illetékes rendőrség ad tájékoztatást. Célszerű a gépjárművet fizető parkolóban elhelyezni.Közlekedési baleset: Anyagi kárral járó közlekedési baleset esetén, amennyiben rendőri intézkedésre kerül sor, a rendőrség a jegyzőkönyv felvétele során csak a tényállást rögzíti, a kártérítés kérdésében nem foglal állást. A kár rendezésében az érintett biztosító társaságok az illetékesek.Személyi sérüléssel járó baleset esetén a rendőrség intézkedése szükséges. A továbbiakban eljáró hatóság a területileg illetékes államügyészség ill. bíróság.
BEUTAZÁSI SZABÁLYOK: A magyar állampolgárok csakúgy, mint az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak állampolgárai, vízum nélkül, érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak be Olaszországba és tartózkodhatnak ott félévente 90 napig. Hazánk vonatkozásában 2007. december 21. napjától hatályba lépett a Schengeni Egyezmény, aminek eredményeként megszűnt a korábbi magyar-osztrák határátkelőhelyeken a határforgalom ellenőrzése. Felhívjuk az utazók figyelmét azonban arra, hogy a schengeni térségbe történő beutazásuk során továbbra is vigyék magukkal érvényes útlevelüket vagy személyi igazolványukat, mivel az osztrák rendőrség fokozott közúti személyellenőrzést (ún. "mélységi határellenőrzést") végez a határmenti térségekben.
EGÉSZSÉGÜGYI ELŐIRÁSOK és BIZTOSÍTÁS: Különösebb, Magyarországtól eltérő előírás nincs.A magyar biztosítottak egészségügyi ellátásra vonatkozó jogosultsága az EU tagállamaiban, és az Európai Gazdasági Térség országaiban (1408/71. sz. EGK rendelet) További információ: www.oep.hu
iutazás előtti tennivalók: Az E 111-es nyomtatványt felváltó európai egészségbiztosítási kártya kiváltása szükséges a lakóhely szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál.Tekintettel az olasz egészségügyi szolgáltatások költségeire, az elutazás előtt további kiegészítő utasbiztosítás megkötése ajánlott. Különösen ajánlatos ez a téli, illetőleg veszélyes sportok kedvelőinek (síelés, hegymászás, vadvízi evezés, stb).
MAGYAR NAGYKÖVETSÉG: Cím: Via dei Villini, 12-16 Roma
Telefon: + 39/06/44230598
Ügyelet: + 39/348/8008159
Fax: + 39/06/4403270 vagy 4402032
Nagykövet: Merényi Miklós
E-mail : titkarsag.rom@kum.hu
Honlap : www.huembit.it
FŐKONZULÁTUS Cím: Via Fieno, 3. IV.em, Milano
Telefon: + 39/02/726009
Ügyelet: + 39/339/6219517
Fax: + 39/02/726009250
Főkonzul: dr Hetényi Géza
E-mail : consung@tin.it
KONZULÁTUS Cím: Via Messina, 15 Roma
Telefon: +39/06/44249938
Ügyelet:+39/348/8008159
Fax:+39/06/44249908
Konzul: Török Tamás
E-mail: konzulatus@tin.it
Honlap: www.huembit.it
ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK
MEGÉRKEZÉS/ JELENTKEZÉS:
Bejelentkezéskor minden utas személy igazolvánnyal/útlevéllel és a La Grotta Holidays Utazási iroda által kiadott voucherrel, az azon feltüntetett helyen - a szálláshelyen vagy az olasz partner utazási irodában - kell jelentkezni a megadott időpontban. A 2009. nyári katalógusban az egyes szálláshelyeknél feltüntetett, helyszínen fizetendő költségek megfizetése kötelező (kaució, takarítás, gáz-, víz- és villanyköltség, forfait költség). Igénybevétel esetén fizetendő költségek: ágyneműhuzat bérlés, légkondicionálás, babaágy, pótágy, háziállat, strandszerviz. Az 50-200 EUR/ apartman kauciót érkezéskor kell kifizetni, az esetlegesen a szálláshelyen okozott kár megtérítésére szolgál. Fiatalok esetén magasabb összegű kauciót is elkérhetnek. Az apartman irodában megkapják az apartman kulcsát és a térképet, mely alapján könnyen megtalálják a szálláshelyüket. Az irodából senki nem kíséri az utasokat az apartmanhoz. Elutazás előtt, ha mindent rendben találnak, visszaadják a kauciót. Ha az apartmant nem az apartman iroda nyitvatartási ideje alatt hagyják el, akkor a kaució összegét postán utólag küldik a megadott lakcímre.
TURNUSOK: Az általunk ajánlott üdülések 8 nap/7 éjszakás turnusok, általában szombati váltással. Az ettől eltérőeket külön jelezzük.
LÉTSZÁMA szálláshelyet csak annyi személy veheti igénybe, ahány személyre szól a voucher. Az apartman/szállodai szoba maximális befogadóképességébe a csecsemők és a kisgyermekek is beleszámítanak. APARTMANOK Az apartmanok általában egyszerűen berendezettek, kőpadlósak, sokszor a tulajdonos ízlésvilágát tükrözik. Az ágyak leginkább sodronyos vaságyak puha matraccal, emeletes ágy is elő fordulhat. A rendelkezésünkre álló információk alapján írtuk meg az egyes apartmanok leírását, ennek ellenére az ágyak szobánkénti elhelyezkedése és az, hol található emeletes ágy, változhat. A nappaliban található 1 vagy 2 fős kanapé/ dívány lehet kihúzható vagy kinyitható. A franciaágy általában két egymás mellé tolt ágyat jelent. A fürdőszobában lehet fürdőkád vagy (gyakran zuhanytálca/zuhanyfüggöny nélküli) zuhanyzó, a zuhanyrózsa sokszor a falba beépített. A melegvizet többnyire kicsi, kb. 50 literes villanybojler szolgáltatja. Az emeleti apartmanok többsége rendelkezik erkéllyel/terasszal, sorházakban a földszintiek általában kis kerttel. A földszinti apartmanok esetében azonban előfordulhat, hogy nincs erkélye/terasza. A konyha teljesen felszerelt - hűtőszekrény kis mélyhűtővel, általában sütő nélküli gáz- vagy villanytűzhellyel, a létszámnak megfelelő étkészlettel. Javasoljuk, hogy ágyneműhuzatot (ami sok helyen bérelhető), törölközőt, terítőt, konyharuhát, tisztítószereket, WC-papírt vigyenek. Egy épületen belül is előfordulhatnak apartmanok közötti minőségbeli különbségek. Az apartmanok egy épületen belüli elosztása a külföldi utazási iroda vagy az apartmanház tulajdonosának hatáskörébe tartozik. Megérkezéskor kérjük, hogy ellenőrizzék le - ahol van – a berendezéseket, felszereléseket felsoroló leltárívet. Elutazáskor, az apartman átadásakor ezt is ellenőrizhetik. Ha eltérést tapasztalnak, kérjük, jelezzék a külföldi utazási iroda felé. A katalógusban található apartman belső képek csak mintául szolgálnak.
SZÁLLODÁK A szállodák leírásánál az adott ország kereskedelmi szabványainak megfelelő besorolást alkalmazzuk. Ez országonként eltérő lehet, esetenként országon belül is. A fürdőszobában lehet fürdőkád vagy (gyakran zuhanytálca/zuhanyfüggöny nélküli) zuhanyzó, a zuhanyrózsa sokszor a falba beépített. A melegvizet többnyire kicsi, kb. 50 literes villanybojler
1.
Utasadatok
Utasadatok
Felnőtt
Gyerek
 
2.
Szolgáltatás részletei
Ellátás:
Tartózkodás:
Szobatípus:
3.
Ajánlat
Kattintson az árra a részletekért! Másik időszakra vonatkozóan válasszon másik időpontot!
Árak (a teljes kiválasztott tartózkodásra vonatkozóan):
elhelyezés ár (Ft/elhelyezés/tartózkodás)
felnőtt ár (Ft/fő/tartózkodás)
Keresse last minute ajánlatainkat a weboldalunk akciós menüpontjaiban!

Ha a kívánt időpontban nem lát árat, akkor előfordulhat, hogy nincs hely, vagy az adott indulási nap nem engedélyezett.
Válasszon másik időpontot, vagy kérje ajánlatunkat! A fenti árak már tartalmazzák a kedvezményeket.


A La Grotta Utazási Iroda weboldalán elérhető információk rendszeresen változnak, frissülnek, ezért legjobb szándékunk ellenére is előfordulhat, hogy a megjelenített információk hibát vagy pontatlanságot tartalmaznak, ezért fenntartjuk a jogot, hogy ezeket előzetes figyelmeztetés nélkül helyesbítsük. Irodánk által kínált utazásokkal kapcsolatos kötelezettségeket kizárólag az ezekkel kapcsolatos szerződések (pl. Utazási Szerződés) határozzák meg. Amennyiben az Utazási Szerződés az Ön számára kedvezőtlenebb feltételeket tartalmaz, mint az itt feltüntetettek, Önnek a szerződési dokumentumok kézhezvételétől számított 48 órán belül költségmentes elállási lehetőséget biztosítunk.
La Grotta Utazási Iroda
KERESÉSI TIPPEK
ONLINE UTASBIZTOSÍTÁS
La Grotta
ONLINE REPÜLŐJEGY FOGLALÁS
La Grotta
2018 NYÁR nyaralás katalógusunk!
La Grotta
La Grotta Utazási Iroda